/ Diverse / Educaţia financiarǎ pentru copii

Educaţia financiarǎ pentru copii

educatie financiara copii
Ana Drobot on 25/09/2015 - 9:27 pm in Diverse

Problema educaţiei… De câte ori nu am auzit ideea următoare, poate un pic altfel exprimată: “La noi, educaţia se face, din păcate, doar pentru conţinuturi şi nu pentru competenţe. E nevoie de o strategie de dezvoltare a minţii.” (Oana Moraru) Ca pe o critică, ca pe un reproş, sau ca pe o problemă la care ne străduim să găsim rezolvare.

De câte ori nu aflăm de accidente care ar fi putut fi evitate dacă ar fi fost atenţi la ore la şcoală elevii sau dacă la şcoală s-ar învăţa lucruri cu adevărat utile. “Cum ne pregăteşte şcoala pentru viaţă?” e o altă întrebare des întâlnită.

În educaţia pentru competenţe s-ar încadra o materie inclusă în programele şcolare din multe ţări din Uniunea Europeană, numită “home economics”. Această materie conţine noţiuni elementare despre gestionarea banilor, despre bugetul familiei, despre economisire şi investiţii.

“Faptul că ei sunt angrenaţi de mici în acest sistem îi face să abordeze firesc şi cu naturaleţe problema banilor şi să devină adulţi responsabili care preţuiesc munca,” spune Ligia Georgescu, consilier la Banca Naţională a României, de asemenea autoare a Banii pe înţelesul copiilor.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->