/ Fitness & Dieta / Beneficiile consumului de prune

Beneficiile consumului de prune

beneficiile consumului de prune
Dumitrescu Madalina on 16/12/2014 - 8:45 pm in Fitness & Dieta

Cele mai recente studii din domeniul medical au arătat că prunele uscate sunt cele mai indicate alimente pentru a avea oase puternice.

Punele uscate previn pierderile osoase, ba chiar mai mult ajută la regenerarea ţesutului osos, în mod special în cazul femeilor trecute de perioada menopauzei.

Conţinutul ridicat de bor, potasiu şi vitamina K ajută la imuzizarea corpului şi întărirea oaselor. Prunele pot fi consumate în timpul sezonului autumnal, dar şi în celelalte perioade ale anului sub formă conservată, uscată sau congelată.

Iată câteva feluri la care prunele pot fi preparate pentru a beneficia aproape zilnic de nutrieţii lor:

- Cereale cu prune.
- Orez cu prune.
- Garnitură de ceapă, morcovi şi prune pentru carne de pui sau vită.
- Găluşte cu prune.
- Tartă cu prune.
- Pui cu ciuperci şi prune uscate.
- Pui cu prune uscate şi legume.
- Brioşe cu prune.
- Budincă cu prune.
- Prune murate.

Poftă bună!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->