/ Gourmet / Carne de mici

Carne de mici

pasta de mici
Cerasela Badr El-Din on 11/03/2015 - 8:09 pm in Gourmet

Timp de preparare: 20 minute +timpul pentru macerare
Dificultate: Uşor
Porţii: 4

Deşi mulţi prepară în casă celebrii mititei nu toţi reuşesc sa facă un preparat gustos. Iată o metodă care nu va da greş.

Ingrediente:

- 1 kg ceafă de vită
- 100 g seu de vita
- 1 pahar supă de oase
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 căpăţână usturoi,
- 3-4 fire cimbru proaspăt sau 1 lingură cimbru uscat
- ardei iute, sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe şi se dă împreună cu seul de vita prin maşina de tocat, folosind sita rară. Se adaugă sare, piper macinat, ardei iute, toate dupa gust, iar la urmă bicarbonatul de sodiu. Se framantă bine cu mâna, dupa care se lasă să stea la macerat, in frigider, 8-24 ore.

După ce se scoate carnea din frigider, se trece din nou prin maşina de tocat, folosind sita cu găuri mici. Se frământă şi se adaugă supa de oase, cimbrul şi mujdeiul de usturoi strecurat (usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte, se pune într-un castron şi se freacă bine cu puţină sare, se adauga ½ pahar cu apa şi se omogenizează).

Se formează mici de mărimea dorită aproximativ 8-10 cm lungime.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->