/ Gourmet / Fursecuri glazurate

Fursecuri glazurate

fursecuri glazurate
Cerasela Badr El-Din on 24/01/2015 - 3:07 pm in Gourmet

Acestea sunt fursecurile mele preferate. Secretul reuşitei lor stă în calitatea ingredientelor folosite. Proaspete sunt crocante ca apoi, dacă vă lasă inima să păstraţi şi pentru altă data, să fie foarte fragede, topindu-se în gură.

Timp de preparare: 35 min+timpul de răcire
Dificultate: Uşor
Porţii: 30 fursecuri (depinde de mărime)

INGREDIENTE:

Pentru fursecuri:

- 300 g unt la temperatura camerei
- 140 g zahăr
- 300 g făină
- 140 g făină de orez
- 1 lingură extract de vanilie
- un praf de sare pentru gust

Pentru glazură:

- 130 g zahăr pudră
- Suc de lamâie

PREPARARE:

1. Puneţi untul, vanilia şi cele 140 g de zahăr într-un bol de mixer şi amestecaţi până când untul devine spumos. Cerneţi făina împreună cu făina de orez şi sarea şi adaugaţi peste unt. Amestecaţi bine până totul se combină.
2. Daţi fursecurilor forma dorită şi daţi la frigider pentru cel puţin 30 minute.
3. În acest timp încingeţi cuptorul la 180C. Puneţi tava în cuptor şi coaceţi pentru 10-20 minute în funcţie de cât de mari sau groase sunt. Lasaţi să se răcească apoi turnaţi peste fiecare în parte glazura care se prepară amestecând zahărul pudră cu suc de lămâie, puţin câte puţin, până obţineţi o pastă nici prea lichidă dar nici prea tare, care să curgă frumos pe marginile fursecurilor.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->