/ Psihologie / Jocurile online. Noua pasiune a femeilor

Jocurile online. Noua pasiune a femeilor

Femeile gameri
Nelly Șargu on 04/03/2014 - 10:42 pm in Psihologie

Cândva, lumea jocurilor online le aparținea bărbaților. Dar, astăzi, femeile sunt cele care tind să-și trăiască viața în spațiul virtual și să lupte cu monștrii. Ce ne face să acționăm astfel?

Astăzi, 45 % dintre gameri sunt femei

Eu nu mă pot numi o gameriță adevărată, așa ca unele dintre voi, dragile mele, pentru că tot ce am jucat  vreodată a fost Need For Speed(dar, nu am ajuns până la capăt, evident), Tarzan(țin minte cum ne băteam cu verișorul meu pentru playstation-ul ăla), Zuma și, mai nou, Monopoly. Atât. Dar, se vede că cei din „Asociația americană de divertisment computerizat” consideră că de la un timp încoace, femeile gameri au ajuns să fie la fel de multe ca și bărbații, iar în unele țări chiar mai multe. După statistica generală, 45 % de gameri de pe tot globul pământesc sunt femei. Mai mult, femeile trecute după 33 de ani joacă mai bine decât adolescenții. Îți vine să crezi? Psihologii consideră că motivele pentru care femeile sunt atrase de jocurile online nu sunt cu mult diferite de cele ale bărbaților. Jocul îți trezește interesul, te scoate din amorțeală, creează dorința de a câștiga(chiar dacă premiul este virtual) și, desigur, te ajută să mai scapi un pic de agresivitatea pe care căpătat-o în loc de mărire de salariu la muncă. Iar, uneori, a juca este mai simplu decât a trăi și femeile se refugiază în virtual pentru a scăpa de problemele reale. Tipic. Poate îți este greu să recunoști asta, dar, de multe ori, cauți să îți ocupi timpul cu orice, numai ca să uiți de neplăcerile de care ai parte în fiecare zi.

Revenind la cele dintre noi care au ales jocurile online în calitate de distracție, una dintre problemele cu care se confruntă femeile gameri este că majoritatea personajelor în jocurile online sunt bărbați, iar dacă sunt de sex feminin, trebuie să fie neapărat dezbrăcate și vulgare. Femeile nu vor să se identifice cu niște zeițe porno. Această problemă a fost, desigur, observată de cei care fac jocurile și schimbările pe care le-au făcut sunt foarte diferite de al un joc la altul. Unii au adăugat mai multe piese vestimentare pe corpul războinicelor de sex feminin, ca să nu mai fie atât de dezbrăcate. Alții au ales să facă mai atrăgătoare însăși lumea virtuală. „Un moment foarte important pentru o femeie-gamer este acea plăcere pe care o primește în timpul procesului de imaginare. Se știe că femeile au o imaginație mult mai bogată decât cea a bărbaților și, astfel, felul în care se dezvoltă lumea ei virtuală are o mare importanță” consideră psihologii care au analizat acest subiect.

Gamerițele fac sex mai mult decât celelalte fete

Încă un punct foarte important, pe care nu putem să-l omitem, este faptul că femeia-gamer face sex mai des. Studiul efectuat de cei de la agenția Harris Interactive asupra a 2000 de fete și băieți a dovedit că majoritatea gaimerilor sunt fete cu relații îndelungate și că acestea fac sex cu prietenii lor mult mai des decât fetele care nu joacă. Prin ce este influențat un astfel de comportament oamenii de știință nu știu încă.

Soțul și soția trăiesc mai bine dacă joacă în același joc, dar echipe diferite

Da, astăzi, tehnologia este acea care îți vine în ajutor când ai probleme în familie. Există o părere că jocurile online formează un comportament violent și agresiv, dar nu și dacă partenerii joacă în același joc online, dar în echipe diferite. Aceasta doar îi ajută să treacă mai ușor peste problemele reale. Apar teme comune de conversații, interese comune, ceea ce face ca mariajul lor să fie unul stabil. Jocul îi ajută să colaboreze, să rezolve totul împreună. Așa că, dacă prietenul sau soțul tău deja este integrat într-un joc,  roagă-l să te învețe și pe tine, iar dacă nu, începeți să jucați împreună.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->