/ Gourmet / Câteva rețete sănătoase

Câteva rețete sănătoase

orez cu legume si piept de curcan
Ana Drobot on 20/04/2016 - 9:19 am in Gourmet

O serie de reţete sǎnǎtoase propuse de Szemeredy Mihai, din Lugoj, postate şi pe pagina lui de Facebook, https://www.facebook.com/szemeredy.mihai. Sursa pozelor este tot pagina lui de Facebook.

Iatǎ propunerile lui:

Probabil ar trebui să existe în şcoli programul ‘salata zilnică’, asta pentru a fi educaţi de mici în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă şi efectele ei benefice pe termen lung.

Aici am făcut o salată din verdeţuri de sezon – salată, spanac, ridichi, ceapă verde, usturoi verde. Şi, ca să nu credeţi că am căzut în cealaltă extremă, mă refer la curentul vegan, am adăugat şi ton…

salata din verdeturi de sezon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Câtă sănătate în farfuria asta! Morcov, măr, sfeclă roşie, rase, asezonate cu ulei de măsline extravirgin, sare de Himalaya, piper, puţină miere, lămâie… şi seminţe de dovleac.

cub din sfecla rosie

 

 

 

 

 

 
 
Trebuie să avem o zi în care nu consumăm carne. Salată cu alune de pădure, seminţe de pin prăjite, panini cu seminţe de chia, dressing de muştar dijon.

salata cu alune de padure

 

 

 

 

 

 
 
Nu am mai gătit de mult chinese… aşa că am luat un muşchi de porc şi l-am gătit în două feluri: în primul, porc gang-bao, cu alune de pădure, iar cel de-al doilea gătit în sos de soia şi miere, alături de un orez gătit în manieră specific chinezească, gătită la foc mare. mîncarea chinezească este sănătoasă căci astfel nu se pierd mulţi nutrienţi.

muschi de porc cu orez

 

 

 

 

 

 

 

 

Am mai spus de ce îmi place mîncarea asiatică: se găteşte rapid şi este orientată înspre sănătatea omului prin ingredientele proaspete folosite. Orez cu legume şi ananas cu sote de piept de curcan, ciuperci pleurotus, legume şi sosuri asiatice.

orez cu legume si piept de curcan


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->