Câteva zile petrecute în Viena

14-19 iunie 2016. Acestea sunt datele şederii mele în Viena. Am combinat o călătorie în scop de lucru cu una în scop de plăcere. Adică nu mai fusesem niciodată în Viena, iar ocazia conferinţei internaţionale de două zile ţinute la Hotel Regina şi organizate de Waset.org a fost perfectă pentru a vedea una din cele mai vizitate capitale ale lumii.

Fostă Mare Putere, Austria nu te poate dezamăgi. Vezi măreţia la fiecare pas. Clădiri impresionante cu statui, monumente, istoria se află peste tot în jurul tău. Depinde ce anume te tentează cel mai mult. Dar Viena este un amestec de familiar şi nefamiliar, cum spunea ghidul audio înregistrat din autobuzul hop on hop off.

Dacă vrei să vezi Schonbrunn, e nevoie să iei Blue Line Bus din Big Bus Tour. Altfel, poţi lua şi Red Line Bus din Big Bus Tour. Până la urmă e nevoie să le iei pe amândouă. În aceeaşi zi, poate fi obositor, dar ţi se va spune că beneficiezi de anumite oferte, cu reduceri, inclusiv pentru vizita unor monumente istorice la alegere.

Red Line nu opreşte la Schonbrunn, însă pentru o zi ploioasă este perfect. Vei vedea portul, şi dacă vrei poţi coborî pentru o croazieră pe Dunăre, vei vedea şi periferia oraşului, şoselele, ştrandul şi baza sportivă, iar apoi vei pătrunde prin oraş, putând să cobori la strada pietonală, sau în cartierul muzeelor, sau pentru a-l vizita pe celebrul Sigmund Freud, ori pentru a vedea un spectacol de operă sau un concert.

Te aşteaptă muzee celebre precum Muzeul de Istoria Artei, Muzeul de Istorie Naturală, iar la Muzeul Schonbrunn, o expoziţie de caleşti, dar şi celebrele grădini, cu labirintul şi grădinile de portocali. Parcul Augarten te întâmpină la fel de prietenos dacă eşti practicant de fitness, pentru alergări şi sport în aer liber, chiar şi şedinţe de yoga.

În plus, în Parcul Augarten poţi vedea Muzeul Porţelanului. Ghidul audio din autobuzul hop on hop off îţi explică cum pentru vienezi e foarte importantă îngheţata şi cum se pot crea dezbateri întregi pe tema aromelor.

În Viena găseşti atât cafenelele foarte cunoscute din istoria culturii vieneze, cât şi localuri mai speciale, cum ar fi Museum Café, un local unde se păstrează atmosfera secolului al XIX-lea, cât şi Neko Café, o cafenea inspirată din cultura japoneză, unde, pe lângă sucuri şi cafea, oaspeţii pot privi şi interacţiona cu pisici.

Pe lângă obişnuitele magazine cu suveniruri şi nu numai, găsim aproape pe fiecare stradă cabinete de psihoterapie. În plus, trăsurile din vremurile vechi şi chiar maşinuţele ca de demult te ajută la pătrunderea în atmosfera unei culturi aparte.

Wien Festwoche e o perioadă de festivaluri culturale, ce începe la sfârşitul lui mai şi continuă până în iunie. Durează aproximativ 3 săptămâni. Cuprinde concerte în aer liber în parc, amintind de neo-hippies, dar şi evenimente culturale mai serioase, cum ar fi vizite şi expoziţii la muzee şi concerte, plus piese de teatru cum ar fi Trei surori de Cehov.

Vienezilor le plac mult cărţile. Avem ocazia să vedem anticariate şi librării de care se arată interesaţi mulţi trecători. Istoria e la fiecare pas. Prin poveşti romantice, cu scandaluri, cu mistere, cu tot felul de obstacole în cercetare, descoperiri fascinante ştiinţifice, Viena are un farmec aparte pentru orice turist.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends