Claudia Cardinale

Încurajată de succesul internaţional obţinut de Sophia Loren, Claudia Cardinale a dorit să fie replica italiană a lui Brigitte Bardot.

Deşi nu a reuşit să atingă celebritatea mondială a celor două staruri, ea s-a dovedit a fi o actriţă foarte talentată şi capabilă, ajungând să lucreze cu cei mai renumiţi regizori din lumea filmului. Uşile cinematografiei i s-au deschis la fel ca pentru cele mai multe dive italiene: datorită unui concurs de frumuseţe.

Născută pe 15 aprilie 1938 în Tunisia, a atras atenţia asupra ei după câştigarea concursului “Cea mai frumoasă fată din Tunisia.” Premiul ei a fost o excursie la Festivalul de film de la Veneţia, ceea ce a determinat-o să aleagă cariera de actriţă.

După ce termină studiile la şcoala de film Centro Sperimentale din Roma, debutează la 17 ani în roluri mici, fiind întruchiparea femeii siciliene graţie trăsăturilor feţei, corpului şi vocii ei. În 1963, înregistrează cel mai mare succes al ei de până atunci, jucând în capodoperă lui Federico Fellini Opt şi jumătate, dar şi în alt film celebru, Ghepardul lui Visconti.

Succesul combinat al celor două filme atrage imediat interesul Hollywood-ului şi, în 1964, joacă în primul ei film american, Lumea circului, urmat de Pantera roz.

Foto credit: By Gawain78 at the Italian Wikipedia project. [Public domain or Public domain], via Wikimedia Commons

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends