Idei exotice: mansaf şi supă de linte

Mansaf este o mâncare tradiţională iordaniană care e destul de răspândită în tot orientul mijlociu. Există variaţii pe această temă.

În general, mansaf e o mâncare pe bază de carne cu orez, migdale, caju, alune, fistic (toate amestecate cu orezul), şofran. Se serveşte cu supă de linte roşie şi supă de iaurt.

De recomandat mai ales supa din linte roşie. Pentru un gust mai aparte adăugaţi şi smântână şi boia extrem de picantă – eventual puteţi adăuga chili pisat.

Cum pregătiţi supa de linte?

Lintea se înmoaie câteva ore, apoi se fierbe cu legume – ceapă, morcov, albitură, cartof. Când e gata se separă. Trei sferturi din linte se pune la blender, restul rămâne întreagă.

La sfârşit, adăugaţi un gălbenuş de ou temperat – adus la tempetartura supei -, şi chimen. Serviţi cu puţin unt într-un castronel.

Reţeta turcească este cu zeamă de lămâie, mentă şi chili. O parte din linte poate rămâne întreagă, dacă vă place cum arată aşa. Puteţi şi să o puneţi pe toată în blender.

Astfel obţineţi o supă-cremă fluidă, care nu mai conţine nimic altceva prin ea. Aşa procedează turcii şi arabii.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends