Îngheţatǎ de casă de căpșuni cu semințe de rodie și cafea

Odată cu venirea vremii frumoase şi însorite de primăvară, ne gândim deja la îngheţată. Pe străzi vedem lumea cu câte un cornet în mână sau la masă într-un local cochet.

Sau, îngheţata se poate savura şi acasă la o cafea. O reteta propusa de Elena Malec pe pagina ei de Facebook:

– Rodul la alegere. Fructe de padure, caise, piersici.
– 2 cǎni smântână dulce (frișcă)
– zahǎr dupa gust
– suc de lămâie
– vanilie

Se taie fructele și se separă o mică parte într-o farfurie. Le veţi adăuga la îngheţatǎ. Restul de fructe, zahăr, frișcă, suc de lamaie, vanilie se amestec ǎ intr-un blender. Se toarnă conținutul într-un bol, se adaugǎ bucățile de fructe și se congeleazǎ.

Voila!

Folosesc boluri mari de iaurt pentru a îngheța înghețata. O versiune a acestei reţete foloseşte iaurt în loc de frișcă. La fel de delicios.

Pentru alte reţete ale Elenei Malec, puteţi rǎsfoi cartea California Melting Pot: Flavors of the World, care se poate lua de pe amazon Şi e disponibila şi pe Kindle: http://www.amazon.co.uk/California-Melting-Pot-flavors-world-ebook/dp/B011A49A32/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1460399779&sr=8-1&keywords=elena+malec

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends