Odată cu venirea vremii frumoase şi însorite de primăvară, ne gândim deja la îngheţată. Pe străzi vedem lumea cu câte un cornet în mână sau la masă într-un local cochet.
Sau, îngheţata se poate savura şi acasă la o cafea. O reteta propusa de Elena Malec pe pagina ei de Facebook:
– Rodul la alegere. Fructe de padure, caise, piersici.
– 2 cǎni smântână dulce (frișcă)
– zahǎr dupa gust
– suc de lămâie
– vanilie
Se taie fructele și se separă o mică parte într-o farfurie. Le veţi adăuga la îngheţatǎ. Restul de fructe, zahăr, frișcă, suc de lamaie, vanilie se amestec ǎ intr-un blender. Se toarnă conținutul într-un bol, se adaugǎ bucățile de fructe și se congeleazǎ.
Voila!
Folosesc boluri mari de iaurt pentru a îngheța înghețata. O versiune a acestei reţete foloseşte iaurt în loc de frișcă. La fel de delicios.
Pentru alte reţete ale Elenei Malec, puteţi rǎsfoi cartea California Melting Pot: Flavors of the World, care se poate lua de pe amazon Şi e disponibila şi pe Kindle: http://www.amazon.co.uk/California-Melting-Pot-flavors-world-ebook/dp/B011A49A32/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1460399779&sr=8-1&keywords=elena+malec