O serie de reţete propuse de Szemeredy Mihai, din Lugoj, cu note personale, postate şi pe pagina lui de Facebook, https://www.facebook.com/szemeredy.mihai. Sursa pozelor este tot pagina lui de Facebook.
Iatǎ propunerile lui:
Sînt două motive pentru care eclerele mele sînt speciale: în primul rînd, crema de vanilie conţine mascarpone, şi doi, frişca este bătută cu caramel.
Acest dish îmi reflectă perfect filozofia în gastronomie: orice mîncare trebuie să fie acompaniată de un sos care o completează perfect. Aici, am făcut un antricot de viţel cu sos brun cu ciuperci, iar ca şi garnitură am făcut găluşte bavareze.
Cînd am mîncat tramezzini în Italia, erau făcute cu ton. Eu le-am făcut cu somon şi capere, cepolino, evident…
Mîncăm light: hering la grătar cu gremolata şi lipie. Gremolata este un dressing compus din pătrunjel, ulei de măsline, usturoi, lămâie, piper, sare, la care am adăugat chilli pentru a-i da o notă personală.
Ce mod mai plăcut poate fi pentru a-ţi începe ziua, decît o porţie de ouă florentine cu prosciutto, soldăţei din şuncă şi gorgonzola şi o cafea bună?
La mămăliga mea cu ou şi legume, am sotat fenicul, varză murată cu chimion… arome… culori…
Putem da o notă de eleganţă şi macroului file – cu sote de fenicul, sos de lămâie, pastă wassabi şi orez… albăstrui…
Nu lua gătitul prea în serios… Lasă loc distracţiei!
Always look on the bright side of life… spanac… ouă… crutoane…