Managementul timpului

Ritmul alert al vietii moderne ne pune in situatia de a nu face de multe ori fata sumedeniei de activitati si sarcini cotidiene. Planificarea in prealabil este esentiala in acest sens, drept pentru care ne propunem sa stabilim cateva idei despre “cum sa ne impartim eficient timpul”.

In primul rand, trebuie sa avem in vedere activitatile pe zile, pe care le putem trece intr-un jurnal de lucru sau agenda personala. Nu recomandam planificarile pe instrumente gen telefon, tableta sau laptop, pentru ca acestea trebuie folosite cu masura, mai ales datorita problemelor de sanatate pe care le pot cauza in timp. Fiecarei activitati ii alocam o data calendaristica anume, o ora la care debuteaza activitatea respectiva, dar si o durata de rezolvare cu aproximatie, acest lucru in cazul in care s-ar suprapune cu o alta activitate pe parcursul aceleiasi zile.

In cazul in care orarul zilei este foarte incarcat, ne putem “debarasa” de anumite sarcini care nu solicita neaparat prezenta noastra, delegand un apropiat sau o persoana mai competenta pentru rezolvarea problemei in locul nostru. Desigur putem intoarce favoarea binefacatorului nostru cu un alt prilej in care orarul personal nu va fi la fel de incarcat.

Pentru activitatile consumatoare de timp, energie sau bani care pot fi rezolvate cu ajutorul mediului telefonic sau online, aici nu trebuie sa ezitam sa apelam la tehnologie in favoarea noastra.

Obiectivele majore care pot parea dificil de atins pot fi impartite in obiective mai mici cu date limita precise, astfel vom reusi sa ne pastram calmul in fata unei sarcini care se anunta a fi de amploare si pe o perioada de timp indelungat.

Odihna si relaxarea nu trebuie neglijate. Mai devreme sau mai tarziu organismul va ceda, si chiar daca pare ca rezolvam mai multe lucruri renuntand la odihna, timpul de recuperare dupa o cedare nervoasa sau o alta afectiune generata de nesomn poate fi mai indelungat. In cazul in care timpul chiar nu permite un program adecvat de odihna, trebuie sa profitam de orice clipa libera pe parcursul zilei pentru a ne limpezi gandurile, a sta putin pe loc, a ne aminti ceva frumos, a ne juca un mic joc, viziona un clip amuzant, a lua o gura de aer proaspat. Aceste mici pauze vor face diferenta si isi vor dovedi eficienta prin productivitate in reluarea activitatilor.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends