O relație de dragoste eșuată din cauza diferențelor culturale

Ce probleme psihologice poți întâmpina în acest caz?

Daca totul se întâmplă brusc, și părinții lui nu sunt de acord, iar relația se termină fără explicații, sigur că vei fi afectată. Psihologul Monica Enescu explică:

“Pare o situație asupra căreia tu nu ai avut niciun control, nu ai putut nici să reacționezi, nici să vorbești cu el și să obții niște răspunsuri, niște scuze, o încheiere în adevăratul sens al cuvântului.

Însă înțeleg că și el e într-o poziție în care nu are control și dreptul de decizie asupra propriei lui vieți, cumva și el e pus în situația dificilă în care a face ceea ce simte înseamnă o respingere din partea familiei și un gest inadecvat pentru ei.

Sunteți ambii victimele unei restricții culturale și religioase dictate de oameni care pun mândria și statutul social mai presus de sentimente. Sincer nu știu ce aș putea să-ți spun că să te simți mai bine deoarece sentimentele încă există acolo, relația nu a avut un final concret și încă suferi.

Cred că ceea ce ți-ar fi de folos este să stai de vorba cu cineva despre asta, psihoterapia este cel mai potrivit lucru în situația ta.” Este ușor să spui că era clar că diferențele culturale nu puteau fi anulate.

Dacă el e musulman, și tu nu ești, dacă tu nu ești de origine turcă, părinții lui nu te vor accepta. Nici el și nici tu nu puteți face nimic și e clar că oricare din voi va suferi. Sentimentele nu țin cont de cunoașterea unor particularități culturale.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends