/ Povesti de viata / Povestea pǎpuşii Barbie

Povestea pǎpuşii Barbie

povestea papusii Barbie
Ana Drobot on 18/09/2015 - 6:59 pm in Povesti de viata

“Vreau o păpuşă ca mama!” sunt cuvintele lui Millicent Barbara Handler, fiica fabricantului de jucării patron al firmei Mattel, Elliot. Barbara era o fetiţă mofturoasă alintată Barbie, ce avea de zeci de ori mai multe păpuşi decât orice copil american.

Mama fetei, Ruth Handler, era o tânără blondă, cu ochii albaştri, dantură superbă, zâmbitoare, corp atletic şi picioare lungi. Iată cum s-a născut una din cele mai populare păpuşi ale lumii, Barbie.

Designerul Diana Weisseman a creat-o în doar câteva zile. Iar păpuşa Barbie şi-a făcut intrarea în lume în 1959, la Târgul de jucării de la New York. Răsfăţata Millicent Barbara Handler nu s-a jucat decât câteva ore cu păpuşă adorată de copiii din lumea întreagă.

Păpuşa Barbie a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind singura păpuşă din istoria jucăriilor ce nu şi-a schimbat înfăţişarea vreme îndelungată, însă ce-şi schimbă hainele foarte des. Aproximativ 120 de modele de costume sunt produse în fiecare an pentru ea.

Este, de asemenea, singura păpuşă cu care au căutat să se asemene, pentru asigurarea succesului, staruri precum: Brigitte Bardot, Kim Basinger, şi modelul Naomi Campbell.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->