Reteta prajitura Pavlova

Denumirea ei vine de la numele celebrei balerine Anna Pavlova din Rusia. Secretul este sa coaceti prajitura la foc foarte mic pe maxim treapta 2 a cuptorului, deoarece pavlova este moale la interior si putin crocanta la exterior.

Ingrediente

-praf de sare

-4 albusuri de ou

-un zahar vanilat sau o esenta de vanilie

-300 de grame de zahar

-1 lingurita de otet

-1 lingurita plina de amidon

Flacara trebuie sa fie la minim cand se preincalzeste cuptorul. Se bat  albusurile cu sarea pana se obtine o pasta spumoasa tare. Se pune apoi zaharul cate putin putin si se amesteca foarte bine. Nu se adauga zahar pana nu se topeste cel dinainte. Se pune apoi amidonul,otetul si vanilia. Se amesteca toate cel putin 15 minute, pana cand compozitia intoarsa invers nu curge, atunci inseamna ca e gata. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se adauga incet incet bezeaua pana ii dam o forma de tort. Se coace la minim bezeaua o ora fix la foc minim repet ca nu cumva sa se carbonizeze. E gata cand ramane tot alba dar exteriorul este usor crocant.

Cateva ingrediente pentru decorare

-500 grame de fructe de padure

-250 ml de frisca lichida

-1 plic de intaritor de frisca

-1 esenta de vanilie

Se amesteca frisca cu intaritorul de vanilie si cu esenta de vanilie si se toarna peste Pavlova cand aceasta e rece de tot apoi se pun pe ea fructele de padure. Asa arata varianta finala de prajitura Pavlova.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends