/ Gourmet / Reţete pentru clǎtite

Reţete pentru clǎtite

clatite cu zmeura
Ana Drobot on 21/04/2016 - 5:49 pm in Gourmet

O serie pentru clǎtite propuse de Szemeredy Mihai, din Lugoj, postate şi pe pagina lui de Facebook, https://www.facebook.com/szemeredy.mihai Sursa pozelor este tot pagina lui de Facebook.

Iatǎ propunerile lui:

Clătitele, deşi fac parte din categoria ‘deserturile bunicii’, sînt întotdeauna o încîntare, fie că sînt umplute cu gem de afine, de căpşuni sau cu spumă de zmeură, sau cu ce vă place, se vor găsi întotdeauna pofticioşi care să le devoreze.

clatite cu zmeura
 
 

 

 

 

 

 
Simplu si pufos. American pancakes. Fie ca le consumati cu gem de macese, smochine, portocale, visine, nuci verzi, cu iaurt cu migdale sau oricum va doriti, sint intotdeauna o incintare. Bineinteles ca dupa prima urmeaza a doua…si tot asa…

2 ouă, 250 ml lapte, 200 gr făină, 2 linguriţe praf de copt, jumate linguriţă bicarbonat,un plic zahăr vanilat, 2 linguri zahăr, 3 linguri ulei, un vîrf de sare. Se amestecă componentele uscate. Se bat gălbenuşurile de ou peste care amestecăm laptele şi uleiul. Turnăm compoziţia de gălbenuş peste făină amestecată. Încorporăm cele două albuşuri bătute spumă. Ungem cu puţin ulei tigaia de clătite. Spor la …pancakes.

american pancakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un careu câştigător: clătite din făină de secară cu gem de portocale, smochine, vişine, iaurt cremos cu miere de pin, thassian şi migdale, acompaniate de fructe de physalis de origine columbiană. Aceste fructe sînt benefice atît pentru întărirea sistemului imunitar, cît şi pentru tratarea depresiei, oboselii. Conţine antioxidanţi, conţine cantităţi mari de vitamina B.

clatite din faina de secara


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->