Tarta de alune prăjite

Radu Stanciu vǎ oferǎ o reţetǎ originalǎ pentru TARTA DE ALUNE PRǍJITE:

– 8 gǎlbenuşuri se freacǎ cu 1/2 kg de zahǎr pudrǎ. Se adaugǎ albuşurile bǎtute spumǎ tare şi 1/4 kg de alune prǎjite şi mǎcinate, în care amestecǎm 2 linguri de pesmet fin şi puţinǎ coajǎ de lǎmâie.
– Se coace la foc potrivit. Când s-a rǎcit tǎiem blatul în trei.
– Crema: 2 ouǎ întregi se freacǎ spumǎ cu 5 linguri de zahǎr, se adaugǎ 2 linguri fǎinǎ şi 3/4 dintr-o ceaşcǎ lapte, se pune pe foc şi se bate pânǎ se îngroaşǎ.
– Când compoziţia este groasǎ se ia de pe foc şi caldǎ fiind se adaugǎ 50 g de alune prǎjite şi mǎcinate.
– Se freacǎ separat 1/4 de unt în care adǎugǎm câte puţin din crema rǎcitǎ, pânǎ se formeazǎ crema propriu-zisǎ.

Poftǎ bunǎ!

Reţeta a fost publicatǎ când Radu era în clasa a V-a Şc. Gen. 45, în ziarul Foaia Cartierului Dorobanţi, nr.3/mai, an I 1999.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends