/ Gourmet / Coji de portocale confiate

Coji de portocale confiate

coaja de portocala confiata
Cerasela Badr El-Din on 11/03/2015 - 9:20 pm in Gourmet

Ingrediente:

- cojile de la 6 portocale
- 3 căni apa
- 3 căni zahăr

Cojile de portocale confiate le folosesc în mod normal la prăjituri. Trase în puţină ciocolată pot deveni un desert deosebit. Încercaţi şi vă veţi da seama cât de bune pot fi!

Mod de preparare:

- Înainte de a decoji portocalele acestea se spală bine apoi se scufundă in apă fierbinte pentru câteva secunde. Se curăţă portocalele de coajă.
- Cu un cuţit bine ascuţit se curăţă cojile cât se poate de bine de partea alba şi se taie în cubuleţe.
- Se pun cubuleţele într-un vas cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se clătesc şi se repetă operaţia de încă două ori.
- Se pun cele trei căni cu zahăr si cele trei căni cu apă la fiert. Cand dă în clocot se pun cojile de portocale şi se fierb la foc mic 40-45 minute sau până devin transparente.
- Se strecoară şi se dau prin zahăr.
- Se lasă să se usuce şi se pun apoi într-un borcan bine închis într-un loc răcoros şi întunecat.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->