/ Psihologie / ÎNVAŢĂ SĂ AI ÎNCREDERE ÎN PUTERILE TALE!

ÎNVAŢĂ SĂ AI ÎNCREDERE ÎN PUTERILE TALE!

ai incredere
Adelina Noghe on 12/04/2014 - 10:10 am in Psihologie

Fiecare femeie are o atitudine caracteristică. Fie că suntem mândre de frumuseţea cu care ne-a înzestrat Dumnezeu,fie că ne place cum a evoluat cultura noastră, umblăm în lume cu capul sus şi cu pieptul înainte. Sau poate că aşa trebuie. Ar fi formidabil ca toate să avem încredere in noi,pentru a putea inspira înredere atcuiva,la rândul nostru.Din păcate,numărul femeilor care îşi conştientizează adevăratele valori,este într-o accelerată scădere. De ce? Lumea din jur a devenit mai exigentă,mai pretenţioasă,cu cereri din ce în ce mai mari.Cereri legate mai miult de aspectul fizic,decât de inteligenţă şi spirit.Asta ne face pe noi,femeile,să nu cunoaştem propriile puteri. Avem tendinţa ,pe care ne-o induce exteriorul,de a minimaliza orice atribuţie a noastră. Nu avem puterea să găsim calităţile care stau pitite în interiorul nostru. Dacă nu le vedem noi,atunci cine să o facă?

Ar fi cazul ca,aşa cum ni se oferă sfaturi care ne îngreunează procesul de cunoaştere de sine,tot aşa să ni se dea sfaturi care să ne ajute la valorizarea propriilor puteri. Trebuie să ne ajutăm singure,dacă vrem să fim nişte femei puternice,de succes.

Iată câteva sfaturi pentru a redescoperi şi a întări încrederea în forţele proprii:

1)Sănătatea ta este pe primul loc!

Nu uita că nu vei putea să faci nimic,dacă nu ai o stare de spirit bună.Cum să fii optimistă,dacă te simţi rău,dacă o boală te macină şi îţi distruge personalitatea?Ai grijă de sănătatea ta şi consumă numai alimente sănătoase.

2)Fă sport!

Dacă faci sport şi îţi menţii corpul într-o formă de invidiat,cu siguranţă te vei simţi foarte încrezătoare. Şi nu numai fermitatea si supleţea trupului tău vor fi rezultatele exerciţiilor,ci şi o stare de spirit pozitivă. Cu cât ai un corp mai frumos,cu atât eşti mai înrezătoare.

3)Socializează şi fii drăguţă!

Conversaţiile cu cei din jur si stabilirea unor legături puternice conferă o încredere de nedescris. O să observi că atunci când vorbeşti cu cineva despre problemele tale,te simţi foarte bine,te descarci. Mai mult,dacă acea persoană împartăşeşte durerile tale,cu atât mai mult te simţi mai bine şi mai înţeles.Atunci vei descoperi că nu eşti singura de pe Pământ care are probleme,şi vei învăţa,alături de prietenii tai ,să te ridici şi să depăşeşti tot ce încerca să te doboare.

4)Alege-ţi prietenii cu grijă!

De cele mai multe ori, stima de sine scade din vina celor din jurul tău. Prietenii pot fi dăunatori,daca nu sunt aleşi cu grijă.Fii atentă atunci când alegi ca cineva să îţi patrundă în intimitate,să cunoască toate slăbiciunile tale.Se poate folosi de ele,şi te poate afunda şi mai mult în probleme.Încederea în sine scade remarcabil. Fi atentă!

5)Complimentele sunt arme care te propulsează în turnul de fildes!

Acceptă-le!Nu fi ironică sau nesuferită,nu lăsa negativismul să  învelească frumuseţea ta,pe care şi alţii (sau,de cele mai multe ori,doar alţii) o văd.Acele cuvinte frumoase,primite de cele mai multe ori,de la bărbaţi, sunt binevenite pentru a-ţi întări încrederea în frumuseţea ta fizică. Cred că sunteţi de acord că cele mai multe complimente sunt legate de frumuseţea exterioară,nu de cea interioară.Poate din aceste motive,această latură a omului,sufletul,este aruncată în pivniţă şi nu mai este lăsată să surprindă prin frumuseţea şi delicateţea ei.Oricum,important este că trebuie să înveţi să accepţi complimentele,chiar dacă nu toate sunt făcute cu un scop sincer,ci cu unul ascuns.Sigur cel care aruncă asupra ta un compliment, a văzut ceva frumos şî deosebit la tine. Atunci ar fi cazul să vezi şi tu acel ceva.

6)Poartă hainele care te fac să te simţi bine!

Îmbracă piese vestimentare care te caracterizează,nu neapărat care se poartă.Combină aşa cum ţi se pare că ţi stă cât mai bine,amestecă palete de culori pe care le placi şi care îţi pun in evidenţă trăsăturile frumoase. Iţi plac rochiile hipie,sau jeanşii ?Sau poate eşti adepta fustiţelor scurte cu colant colorat si camăşi în carouri. Orice,doar să îţi vină bine şi să te caracterizeze!Cu siguranţă faptul că îmbraci pe stradă ceva ce îti place,te va face să ai mai multa încredere în tine.

7)Nu te compara niciodată cu alţii si nu încerca să copiezi !

Fii originală !Zi de zi, schimba ce nu ţi se pare bun în atitudinea şi viaţa ta.Nu spun să nu admiri pe cineva,dar ţi-ai face foarte rău să trăieşti doar pentru a deveni ca acel cineva. Tu eşti exemplul cel mai bun de om,pentru că tu eşti tu, şi nu ai de ce să vrei să fii altcineva. Eşti frumoasa aşa cum eşti.Deschide ochii şi observa defectele atqt ale tale cât şi ale celor din jurul tău.

8)Încearcă să ajuţi alţi oameni!

Astfel,îţi poti descoperi aptitudini ascunse,pe care nu le puteai aduce la lumină altfel.Dacă oferi celor din jurul tău zămbete,te vei simţi un om mare şi bun,frumos. Un om aşa cum eşti.

9)Ultimul sfat sună cam aşa: Apreciază-te!

Apreciază-te şi vei fi o femeie de succes! Asculta sfaturi,dar nu face tot ce alţii vor. Nu îţi construi viaţa după cum spun alţii ca  este bine,ci după cum te simţi tu bine! Descoperă-ţi propriile puteri şi dezvoltă-te non-stop!Fii o dată femeia aceea puternică şi frumoasă!

Cum arată o femeie care are încredere în forţele proprii?Câteva exemple de femei de succes din România:

-Mihaela Rădulescu

-Andreea Marin

-Andreea Raicu

-Ana Maria Prodan

-Dana Nălbaru


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->