SUPĂ CREMĂ DE PRAZ ŞI CARTOFI

Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: Uşor
Porţii: 4

Aceasta este fără îndoială una din cele mai fine supe. Poate fi servită caldă sau rece, eu o prefer fierbinte. Pentru o experienţă rustică serviţi-o alături de paine caldă crocantă.

Ingrediente:

– 1 litru supă de pui
– 25 g unt
– 1 ceapa mică tocată mărunt
– 400 g praz tocat mărunt
– 2 cartofi potriviţi curăţaţi şi tocaţi mărunt
– 100 g smântână

Pentru decor:

– Ceapă verde tocată mărunt
– Ulei de măsline
– Sos de ardei iute

Preparare:

Într-o cratiţă se pune untul, prazul şi cartofii. Se călesc câteva minute la foc potrivit amestecând mereu până când legumele se înmoaie. Se adaugă supa fierbinte şi se mai lasă pe foc 10-15 minute până când cartofii sunt fierţi. Se adaugă smântâna şi se mai fierbe supa 2 minute. Se pune în blender şi se serveşte imediat decorată cu ceapă verde, câteva picături de sos de ardei iute şi ulei de măsline.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends