/ Reviews / The theory of everything

The theory of everything

Theory of Everything
Ignat Adriana on 21/03/2015 - 12:48 pm in Reviews

Un film absolut excepţional, cu încasări foarte mari la Box Office şi cu multe premii, The theory of everything, este povestea britanică biografică a marelui astrofizician Stephen Hawking. Acest film redă viaţa tânărului Stephen Hawking de când era student şi până când a ajuns la apogeul său în domeniul carierei cât şi al familiei. Cum se poate îmbina ştiinţa cu dragostea ? Ei bine, cred că acest răspuns îl veţi putea primi doar uitându-vă la acest film. Mai mult decât ştiinţă şi dragoste, filmul îmbină excelent spiritualul cu legile fizicii şi ce este cel mai important ne arată cât de importantă este voinţa umană.

Stephen Hawking un student eminent, absolut strălucitor, o întâlneşte pe Jane, o tânără studentă la literatură (franceză şi spaniolă) şi află ce e dragostea şi alături de ea îşi exercită voinţa de a trăi, respectiv este mereu ajutat să se autodepăşească acesta suferind de o boală cumplită care îi va afecta întreg organismul, lăsându-i doar partea cea mai importantă, şi anume, creierul, să funcţioneze. Alături de Jane; Stephen va duce o viaţă idilică, o viaţă frumoasă chiar dacă este măcinat de o boală cumplită.

Stephen va ajunge să devină doctor în ştiinţă cu lucrarea sa de doctorat scrisă despre găurile negre, despre faptul că totul ar fi luat naştere de acolo, despre faptul că timpul ar putea fi reversibil, dar nu înainte de a se fi căsătorit cu marea lui dragoste Jane, care a preferat să lupte alături de el la aflarea veştii că acesta este grav bolnav. Cei doi au avut trei copii împreună, înainte ca Stephen să devină paralizat. În ciuda faptului că Jane trebuia să aibe grijă atât de cei trei copii, cât şi de Stephen, aceasta nu s-a lăsat o clipă doborâtă, continuându-şi drumul şi iubindu-şi soţul.

Jane a avut momentele ei de slaăbiciune cu Jonathan, un om al bisericii, care a ajuns să devină prieten chiar şi cu Stephen şi a ajuns apropiat şi faţă de cei trei copii ai lui Jane şi Stephen. Un moment de răscruce în film este atunci când Stephen ajunge să fie conectat la aparate şi să fie în viaţă datorită lor. Când îi este cerută părerea soţiei sale cu privire la rămânerea sau la deconectarea lui de la aparate aceasta îşi exprimă ferm părerea doctorului care s-a ocupat de Stephen că nu doreşte să îl scoată de la aparate şi că este dispusă să rişte să i se facă operaţia în urma căreia va rămâne total fără voce.

Cu ajutorul tehnologiei avansate chiar şi în acea vreme, Stephen a reuşit să vorbească printr-un aparat care îi scana creierul şi care reda gândurile lui pe un monitor atunci când acesta apăsa un buton. Chiar şi în ziua de azi Stephen Hawking vorbeşte prin intermediul acelui aparat. După operaţie lui Stephen i-a fost adusă o îngrijitoare de care acesta a ajuns să se îndrăgostească. Mai mult decât atât atracţia a fost una reciprocă, deoarece şi tânăra, pe nume Elaine, a ajuns să îl îndrăgească foarte mult. Astfel că cei doi au ajuns să meargă împreună în America, după ce Stephen a divorţat de Jane. Stephen s-a recăsătorit cu Elaine, iar Jane a rămas cu Jonathan, omul de la biserică.

Finalul filmului ni-i arată pe Stephen şi pe Jane la Palatul Buckingham, unde acesta fusese innobilat cu titlul de Sir. Ieşind în grădina palatului, cei doi îşi privesc copiii plini de admiraţie şi de fericire că ei sunt capodoperele lor, comorile vieţii lor. Aş dori să închei acest articol cu un citat din film, un citat care îi aparţine marelui Stephen Hawking, un citat de care vă rog să ţineţi cont şi de care vă promit că am să ţin cont: However bad life may seem, there is always something you can do, and succeed at. While there’s life, there is hope. So my dear ones you should keep that in mind, always ! Don’t forget that being alive is the most important thing of all, so enjoy life, enjoy every aspect of it, enjoy nature, enjoy your friends, your family your lovers, enjoy everything there is to enjoy !

The Theory of Everything 2014

Nu pot încheia fără a-i mulţumi fratelui meu mai mare Adi care mi-a recomandat mie, prietenului meu Cosmin şi prietenei lui Irina, vizionarea acestui film. Trebuie să precizez faptul că pentru mine, acest film a venit într-un moment oportun, un moment în care aveam nevoie să îmi fie reamintită importanţa bucuriei şi a speranţei. Îţi mulţumesc fratele meu drag că mi-ai luminat gândurile şi calea cu ajutorul acestui film minunat, un film care pur şi simplu m-a impresionat, m-a lăsat fără cuvinte.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->