Salma Hayek

Telenovelele, precum soap-urile, pot îngropa carierele vedetelor. După ce îl joci pe J.R. Ewing sau pe Jack Abbott, ori, dup ace te-ai identificat cu sclava Isaura, e cam imposibil să convingi publicul că eşti în stare şi de altceva.

Uneori, însă, îţi poate surâde norocul. Poţi deveni din Marimar sau Guadalupe o actriţă extrem de bine cotată pe piaţa Hollywood-ului. Salma Hayek este libaneză după tată şi hispanică după mamă.

S-a născut la 2 septembrie 1968 şi a crescut în Mexic, statul Veracruz, localitatea Coatzacoalcos. Bunica ei o rădea în cap, şi-i pensa sprâncenele de mică pentru a ajunge o frumuseţe focoasă cu păr des şi cu ochii bine puşi în valoare.

Părinţii ei erau catolici fervenţi şi ţineau ca ea să fie bine educată şi să aibă o morală desăvârşită. Aşa că au trimis-o la pension în Louisiana. De acolo însă a fost trimisă acasă după numai doi ani de către călugăriţele care nu i-au mai suportat personalitatea rebelă.

După ce a terminat liceul, mama a ezitat să o înscrie la colegiu, de teama influenţei nefaste pe care ar fi putut-o avea studenţii asupra Salmei.

Aşa că a trimis-o la Houston, în Texas, unde a stat în grija unei mătuşi până a împlinit 17 ani. Salma şi-a dorit încă din copilărie să devină actriţă. Însă, de teamă să nu-şi supere părinţii, a studiat relaţiile internaţionale.

Pentru puţin timp, însă. “Într-o zi, l-am invitat pe tata la masă. L-am întrebat dacă crede în destin şi mi-a răspuns: Da. Atunci i-am spus că destinul meu e să devin actriţă.”

Fără a avea nici un pic de pregătire profesională, a apărut mai întâi pe scenele teatrelor, apoi în reclame TV şi în cele din urmă în serialul Nuevo Amanecer.

De aici a ajuns în rolul principal din telenovela Teresa, al cărei succes fenomenal a transformat-o într-o celebritate de nivel naţional, mexican. La vârsta de 23 de ani a decis că gloria telenovelistică nu-i e de ajuns şi a luat-o spre Hollywood, începând totul de la zero.

Despre rivala ei Jennifer Lopez, consideră că, în afară de nume, nu are nimic latino şi nu poate să înţeleagă spiritul şi civilizaţia de filiaţie spaniolă. Tocmai de aceea, faptul că Jennifer Lopez a obţinut rolul titular din Selena, biografia celebrei cântăreţe de muzică tejano, în detrimental Salmei, a fost una din marile înfrângeri din cariera ei.

Foto credit: By Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America (Salma Hayek) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends