/ Fitness & Dieta / Ce nu ştiai despre turmeric

Ce nu ştiai despre turmeric

turmeric
Dumitrescu Madalina on 06/01/2015 - 10:08 pm in Fitness & Dieta

Turmericul este un condiment de origine indiană de culoare galbenă, care se foloseşte mai ales la curry şi este înrudit cu ghimbirul.

În medicina asiatică tradiţională, rădăcina de turmeric este utilizată în tratarea numeroaselor afecţiuni precum:

-nasul înfundat, durerile în piept, durerile de gât.
-stimulează eliberarea bilei, a eliminării toxinelor din ficat.
-are acţiune antiinflamatorie şi cicatrizantă, protejează ficatul, previne infarctul, purifică sângele.
-previne Alzheimer.
-este anticancerigen.

Pentru a beneficia de avantajele acestui condiment puteţi încerca următoarele feluri de preparate cu adaos de turmeric:

- Măncare de linte sau năut.
- Friptura de pui aromată în stil indian.
- Ouă ochiuri cu conopidă.
- Supa cremă de dovlecel.
- Curry.
- Lipii de casă.
- Legume la cuptor condimentate.
- Ciorbe de legume cu carne.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->