/ Reviews / Jurnalul (The notebook)

Jurnalul (The notebook)

the notebook
Ignat Adriana on 03/04/2014 - 7:47 pm in Reviews

Dragele mele, m-am gândit să vă prezint un film înduioșător, bazat pe un roman de-al celebrului scriitor Nicholas Sparks. Este vorba despre filmul de dragoste american Jurnalul.

Povestea are în centru doi tineri îndrăgostiți care fac parte din lumi diferite. Tânăra face parte dintr-o familie înstărită, iar tânărul este sărac. Cei doi actori care interpretează cele două personaje sunt Ryan Gosling și Rachel McAdams.

Cei doi ajung să se îndrăgostească nebunește unul de celălalt, însă dau peste refuzul familiei fetei, care nu își doresc un băiat sărac pentru fata lor. De aceea, ei decid să plece, iar fata lor să studieze astfel departe de băiatul sărac de care este îndrăgostită.

Timp de un an de zile, tânărul, pe nume Noah, îi trimite lui Allie scrisori, însă acestea sunt ascunse de către mama fetei. În tot acest timp, Allie credea că Noah a uitat-o, așa că își continuă viața, dar gândul îi rămâne tot la el. Astfel, că, ajunge să aibă o relație serioasă cu un băiat pe placul familiei ei: bogat, fermecător. Cei doi sunt pe cale de a se căsători când Allie vede în ziar poza lui Noah. Atunci ea decide să meargă la el. Petrecând timpul împreună, vechile sentimente reies la iveală, însă Allie nu este convinsă de ce trebuie să facă în continuare cu viața ei. Să îl aleagă pe Noah, sau pe tânărul bogat și fermecător. Așa că pleacă de la Noah și ajunge la mama ei, cu care are o discuție, aceasta dându-i scrisorile pe care le-a ținut ascunse de ea. Allie deschide una din scrisori și plângând gonește spre Noah, dându-și seama că el este marea ei dragoste, și alături de el trebuie să își continue viața.

Toată povestea este povestită de Noah către Allie, la bătrânețe, într-un azil de bătrâni. Allie este senilă și nu își aduce aminte de nimeni și nimic în viața ei, decât atunci când are momente de luciditate. Acest lucru nu îl împiedică pe Noah să îi stea alături, deoarece dragostea lui față de ea este una foarte puternică.

Filmul se sfârșește cu Allie și Noah ținându-se de mână în pat, ea având un ultim moment de luciditate, recunoscându-l pe Noah. Cei doi mor astfel împreună.  

Sper că v-am stârnit interesul și curiozitatea cu acest film și sper să îl urmăriți, deoarece prezintă o superbă poveste de dragoste, care face față tuturor obstacolelor și impedimentelor și care rezistă în timp. Este o poveste de dragoste care nu are granițe. O poveste de dragoste adevărată.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->