Munţii Buzăului: fenomene stranii

Munţii dintre Colţi şi Buzioru rămân învăluiţi în mister. Vino în Ţara Luanei să asculţi poveştile despre ape fermecate şi misterioase care pot fura sufletele oamenilor.

În sat la Bozioru se vorbeşte despre doi brăileni ce au dispărut misterios în anii 80. Ei au descoperit o stâncă scrisă cu însemne străvechi. Au ajuns în vârful stâncii. Şi… parcă au dispărut în neant. Nu au mai fost găsiţi vreodată.

Ani mai târziu, parapsihologul Vasile Rudan a vorbit despre o ceaţă albastră care ar fi putut duce la dispariţia lor. Explicaţiile fenomenelor inexplicabile au fost: zăcămintele de uraniu din inima munţilor, energia stranie a munţilor care a atras populaţii străvechi pentru a se stabili aici.

Multe vestigii şi însemne, moştenite poate de la sumerieni, se găsesc ascunse în peşteri şi păduri. Legende vechi susţin că în Carpaţii Buzăului se află îngropate comori în locuri bine ascunse.

Cum treci munţii dinspre Colţi spre Poiana Cozanei, ai senzaţia că timpul se opreşte în loc. Demult aici era Ţara Luanei, o fiinţă cu puteri supranaturale venită din văzduh în munţii Buzăului, care a ridicat o cetate luminată zi şi noapte de un soare asemenea celui de pe cer.

A adunat vitejii în jurul cetăţii formând o armată puternică. Ştia secretul apei vii şi-i vindecă pe tinerii răniţi în luptă. Cetatea însă a fost invadată, arsă, iar Soarele Luanei doborât; atunci Pământul s-a cutremurat.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends