The Divergent Series: Insurgent

Partea a doua a filmului Divergent, denumit Insurgent, adduce mai multă acţiune, mai multe efecte special menite să capteze atenţia. Ei bine, mie sigur mi-a captat atenţia de la început până la sfârşit. Este un film excepţional, care merită vizionat.

Filmul ni-i aduce în prim plan, din nou, pe Tris Prior, iubitul ei Four, fratele ei Caleb şi prietenul lor Pete. Aceştia se ascund în facţiunea Prietenie, fiind protejaţi de lidera facţiunii Johanna, care o avertizează că obsesia ei de răzbunare împotriva lui Jeanine, cea care a ordonat să îi fie ucişi părinţii, o va consuma.

Soldaţii lui Jeanine, cei din facţiunea Neînfricaţi, avându-l ca lider pe Eric, ajung la facţiunea Prietenie, unde îl capturează pe Peter, acesta spunându-le unde sunt Four, Tris şi Caleb, asigurându-şi astfel locul la Erudiţi pentru acest lucru, pentru faptul că şi-a trădat prietenii.

Cei trei, Tris, Four şi Caleb fug şi se ascund la cei fără facţiune, care sunt conduşi de Evelyn, mama lui Four, pe care îl cheamă de fapt Tobias Eaton. Mama sa le spune că fără un război nu se poate continua şi că Jeanine trebuie distrusă.

Următoarea zi, cei trei pornesc spre facţiunea Candoare, unde se întâlnesc cu cei care au mai rămas din facţiunea Neînfricaţi. Înainte de a porni la drum, Caleb se retrage, spunând că nu este suficient de puternic pentru a purta un război şi că allege să meargă la facţiunea Erudiţi.

Atunci când Tris şi Four ajung la Candoare, sunt întâmpinaţi de cei rămaşi din facţiunea Neînfricaţi, cei care nu s-au alăturat armatei lui Jeanine. Printre ei se afla şi Christina, care o întreabă pe Tris de Will, aceasta spunându-i că a murit, însă nu îi spune şi cum a murit.

La puţin timp după întâlnirea cu Neînfricaţii, Four şi Tris sunt arestaţi de cei din facţiunea Candoare şi sunt aduşi în faţa liderului facţiunii, care nu crede că Jeanine ar fi mers atât de departe încât să le fi înscenat celor doi atacul asupra facţiunii Abnegaţie. Four încearcă să îl înduplece şi să ceară să fie puşi în instanţă, pentru a le fi dovedită nevinovăţia.

Astfel că Four şi Tris sunt supuşi procesului, injectându-li-se serul adevărului. Four admite că s-a alăturat Neînfricaţilor, pentru a scăpa de abuzul tatălui său şi a fost pe cale de a părăsi această facţiune şi să meargă la Cei fără facţiune, după un ultim grup de iniţiaţi, însă s-a îndrăgostit de Tris şi a decis să o protejeze. Tris admite că ea este cea care l-a ucis pe Will, după ce acesta a încercat să o omoare, acest lucru supărând-o foarte tare pe Christina.

Pe urmă facţiunea Candoare este atacată de trădătorii din facţiunea Neînfricaţi, în frunte cu liderul lor Eric, unde sunt împuşcate multe persoane cu un nou ser de stimulare care îi adoarme profund. Tris şi Uriah, ambii divergenţi sunt singurii asupra cărora serul nu are niciun efect. Când Eric o împuşcă pe Tris cu serul stimulator, acesta indică faptul că ea este 100 la sută divergentă.

Ea este cea de care Jeanine are nevoie pentru a duce experimentul ei până la capăt, pentru a putea deschide o cutie, după ce un divergent reuşeşte să treacă toate simulările, să aibe înglobate toate facţiunile. Ei sunt salvaţi de Four şi de facţiunea Candoare. Four îl ucide pe Eric.

În facţiunea Erudiţi, Jeanine este frustrată de faptul că nu găseşte acea persoană specială care poate deschide cutia. Peter, care îi promite loialitatea faţă de Erudiţi, îi sugerează acesteia că cae mai bună metodă de a o face pe Tris să se predea este să se joace cu umanitatea ei.

Four este de acord cu mama lui, Evelyn, că este necesar să se pregătească pentru un război. Serul stimulator care este în interiorul celor fără facţiune şi a celor care au mai rămas din Neînfricaţi, care nu sunt de partea lui Jeanine, acţionează împotriva lui Tris. Marlene, Christina şi Hector stau pe marginea unei înălţimi, deasupra mulţimii, spunându-le că cei care stau pe lângă Tris vor muri. Următoarea zi Tris se predă lui Jeanine.

Acolo, ea este supusă unui experiment, în care, la un moment dat, toţi au crezut că este moartă. Ea este dusă la celula unde este închis iubitul ei Four de către Pete. Tris revine la viaţă şi Pete îi ajută pe cei doi să ajungă la cutie.

Four este alături de Tris până la capăt, iar aceasta reuşeşte să ducă experimentul până la capăt, ajungând să deschisă cutia. Cutia conţinea un mesaj către toată lumea, către toate facţiunile, în care li s-a spus că ei au fost supuşi unui experiment, au fost divizaţi în facţiuni şi că lumea îi aşteaptă în afara gardurilor pentru a se întoarce la umanitate. Auzind acestea Jeanine le porunceşte soldaţilor ei să îi omoare pe Tris şi Four şi să distrugă cutia. În acel moment ajunge Evelyn cu oamenii ei. Jeanine şi Caleb sunt închişi şi Tris este aclamată de toate facţiunile.

Ultima scenă ni le aduce pe Evelyn şi pe Jeanine, stând împreună în celula lui Jeanine. Jeanine se uită pe fereastra celulei, afirmând că nu se ştie ce se poate afla după porţile oraşului, după 200 de ani de când a fost închis. Evelzn, din spatele ei îi spune că nu va afla niciodată, după care o împuşcă în ceafă.

Sper că am reuşit să vă captez un pic atenţia precum mi-a captat-o mie acest film minunat. Vi-l recomand cu multă căldură ! Puteţi face analogii pe baza lui, este un film complex, foarte reuşit, foarte bine făcut. Nu-mi rămâne decât să vă urez: Vizionare plăcută !

La final am pus definiţia termenului Insurgent. Enjoy !

Insurgent

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends